Vaš račun za struju otpuhat će vjetar...!

Zašto bismo birali energiju vjetra?

Zašto bismo birali energiju vjetra?

 • Širom svijeta najrasprostranjeniji je nositelj obnovljive energije
 • S dobro izmjerenim uređajem Vaš račun za struju može biti bez iznosa, ili će čak Vaš distributer platiti višak proizvedene energije
 • Neovisno o dobu dana besplatan i neograničen izvor energije
 • Na malom je prostoru moguće dobivanje značajne količine energije
 • 100%-no čuva okoliš
 • Osim rasvjete možemo je koristiti za grijanje

iwinds

Zašto Vam se isplati?

 • Izvrstan stupanj korisnosti i povrat investicije (4-6 godina)
 • Proizvodi na mrežu, a energiju skladišti sama mreža
 • Besplatna električna energija koja će trajati desetljećima

I-Wind - Kombinacija sazrelog rotora i revolucionarno nove upravne elektornike

Stupanj korisnosti vjetrogeneratora određuju tri čimbenika:

 • Stupanj korisnosti i izgradnja rotora
 • Stupanj korisnosti i izgradnja generatora, te broj okretaja
 • Revolucionarno nova upravna elektronika

Kome bismo preporučili?

Poduzećima, zajednicama stambenih zgrada i privatnim osobama dostupni su oblici podrške i/ili načini plaćanja koji istog trenutka omogućuju uštedu.

Proizvođačima na veliko

Malim poduzećima

Privatnim osobama

Skladištenje energije: riješeno

Proizvodi na mrežu, a energiju skladišti sama mreža!

Napokon ne moramo mi skladištiti energiju.

U prošlosti je razvoj uređaja za proizvodnju električne energija iz sunca i vjetra znatno sprečavala činjenica da je proizvedenu energiju trebalo skladištiti u akumulatorskim baterijama, što je zahtijevalo velike troškove. To je bilo potrebno zbog toga što nam energija uglavnom ne treba odmah kada se proizvodi.

Sunce sije samo danju (dovoljno samo vedrim danima), vjetar jedan dan puše, a drugi dan ne, a mi svaki dan želimo koristiti grijanje, struju ili električne strojeve u našim kućama i poduzećima.

Zakonodavci su nam riješili problem:

U slučaju male tzv. elektrane za kućanstvo ispod 50kW-a Zakon o električnoj energiji obvezuje distributera struje da instalira dvosmjerno brojilo umjesto tradicionalnog. (Ako dobro razmislimo, ta veličina nije tako mala jer jedan generator s 50kW-nim učinkom može pokriti količinu struje koju troši čak i 40 obiteljskih kuća!) Nadalje, Zakon obvezuje distributera da preuzme višak električne energije koju smo proizveli na istu mrežu s koje obično uzimamo struju. O korištenoj i proizvedenoj energiji distributer mora voditi račun (saldo) i prema tome mora izraditi račun. S dobro izmjerenim uređajem naš račun za struju može biti bez iznosa, ili će nam čak distributer platiti višak proizvedene energije.

To zapravo znači da mrežu električne struje koristimo kao akumulator. Priznajmo da je to ogromna prilika!

Da ne ulazimo u komplicirane hidrodinamičke odnose, možemo ustvrditi da stupanj korisnosti vertikalnih vjetrogeneratora određuje oblik i optimalna veličina lopatica.

Lopatice i-WIND vjetrogeneratora s presjekom koji izgledom podsjećaju na kap vode, one su jednom stranom okrenute prema vjetru, dok su s drugom okrenute niz vjetar. Njihova izgradnja sažima višedesetljeno znanje i istraživanje u optimalnu formu i veličinu. Prije planiranja rotora vrši se mjerenje brzine vjetra, kako bismo mogli dobiti optimalnu adaptaciju s obzirom na brzinu vjetra dotičnog mjesta.

Konstrukcija vjetrogeneratora igra još veću ulogu u stupnju korisnosti vjetrogeneratora. Ta jedinica je „srce” upravne elektronike.

Generator preoblikuje kinetičku energiju rotacije u električni napon odnosno u električnu struju.
Osnovno načelo poznato je već više od sto godina, ali u zadnjih 50 godina konstrukcije generatora se nisu promijenile. Az alapelv több mint egy évszázada ismert, de az elmúlt 50 évben alig változott a generátorok felépítése. Proizvođači uglavnom proizvode generatore koje možemo vidjeti u udžbenicima iz 60-ih, naravno, njihove novije generacije.

Generator i-WIND vjetroelektrana također se temelji na poznatim fizičkim načelima, ali oni su učinkovitiji od svih generatora dosad, posebno u niskom broju okretaja.

U unutrašnjosti kontinenata, kao i kod nas, vjetar ne puše ravnomejrno, njegov smjer i brzina se često mijenja. Upravo zbog toga upravna elektronika vjetrogeneratora mora moći unijeti identičnu struju s frenkvencijom izmjenične struje u mrežu. I-WIND Upravna elektronika može upravo to, odnosno iscrpiti svaku kap energije iz promjenjivog vjetra.

Kombinacija izvrsnog rotora, revolucionarno nove konstrukcije generatora te inteligentne upravne elektronike omogućava da male i-WIND vjetroelektrane odgovaraju tehničkim i ekonomskim uvjetima te uvjetu trajnosti koje zahtjevaju ostale elektrane za kućanstvo.

Možemo reći da trenutačno nismo upoznati s uređajem čije bi karakteristike bile iste ili približne karakteristikama i-WIND vjetroelektrana.

Ovakvu priliku ne smijete propustiti!

To je budućnost naše djece, to je energija za budućnost!

Adresa:
2724 Újlengyel, Petőfi u. 48.
Poštanska adresa:
2724 Újlengyel, Petőfi u. 48.
Broj mobitela:
+36-20-404-8250
E-mail adresa:
info@iwinds.eu
Web:
www.iwinds.eu