Villanyszámláját elfújja a szél...!

Miért a szélenergiát válasszuk?

Miért a szélenergiát válasszuk?

 • Világszerte a legelterjedtebb megújuló energiahordozó;
 • Jól méretezett berendezéssel villanyszámlája nulla
 • lehet, vagy akár a szolgáltató fizet a betáplált többletenergiáért;
 • Napszaktól függetlenül ingyenes, korlátlan energiaforrás;
 • Kis helyen jelentős energia nyerhető ki;
 • 100%-ban környezetbarát;
 • Nemcsak világításra, hanem fűtésre is használhatjuk
 • Vegyes rendszerek: nap / szél / akkumulátor

iwinds

Miért éri meg Önnek?

 • Kiváló hatásfok és megtérülés (2–6 év);
 • Hálózatra termel, az energiát a hálózat tárolja;
 • Ingyen villamosenergia évtizedekre.

I-Wind - A kiforrott rotor és a forradalmian új vezérlés együttese

A szélgenerátorok hatásfokát három tényező határozza meg:

 • A rotor hatásfoka, kialakítása;
 • A generátor hatásfoka, kialakítása, fordulatszám igénye;
 • A forradalmian új vezérlés.

Kinek ajánljuk?

Vállalkozások, társasházi közösségek és magánszemélyek számára is elérhetőek olyan támogatási és/vagy finanszírozási formák, amelyek révén azonnali megtakarítás érhető el.

Nagyüzemeknek

Kisvállalkozásoknak

Magánszemélyeknek

Az energiatárolás: megoldva - Hálózatra termel, az energiát a hálózat tárolja vagy

Akkumulátoros tároló egységek 25 év élettartammal 15 év teljesítménygaranciával 8kw-100 MW-ig

Végre nem nekünk kell tárolnunk az energiát!

A korábbiakban erősen gátolta a nap- és szélenergiát hasznosító berendezések fejlődését az, hogy a megtermelt energiát akkumulátor telepekben kellett elraktározni, ami igen költséges dolog.

Erre azért volt szükség, mert javarészt máskor van szükségünk az energiára, mint amikor az megtermelődik. A Nap csak nappal süt, (sőt, elegendő mértékben csak a felhőtlen napokon), a szél pedig az egyik napon fúj, a másikon meg nem, miközben mi minden nap szeretnénk vállalkozásunkban vagy lakásunkban világítani, elektromos gépeket használni vagy épp tévézni.

A törvényalkotók megoldották számunkra ezt a problémát:

Az 50 kVA alatti teljesítményű, úgynevezett „Háztartási méretű kiserőművek” esetében a Villamos energiáról szóló törvény arra kötelezi az áramszolgáltatót, hogy egy kétirányú fogyasztásmérő órát (ad-vesz mérőórát) telepítsen a hagyományos fogyasztásmérőnk helyére. (Ez a méret nem is olyan kicsi, ha meggondoljuk, hogy egy 50 kW-os generátor kb 40 családi ház áramfogyasztását képes fedezni!) A törvény arra is kötelezi a szolgáltatót, hogy az általunk termelt villamos energia felesleget átvegye, ugyanarra a hálózatra, amelyről máskor épp áramot vételezünk. A betáplált és a vételezett áram mennyiségéből a szolgáltatónak egy egyenleget (szaldót) kell képezni, és ez alapján kell kiállítania a villanyszámlát. Ha jól méretezett berendezést telepítünk, akkor a villanyszámlánk nulla lehet, vagy akár a szolgáltató fizet nekünk a betáplált többlet energiáért.

Ez azt jelenti, hogy a villamos energia hálózatot használhatjuk akkumulátorként! Lássuk be, ez óriási lehetőség!

Anélkül, hogy bonyolult áramlástani összefüggésekbe bocsátkoznánk, azt kijelenthetjük, hogy a vertikális szélgenerátorok hatásfokát a lapát alakja és megfelelő méretezése alapvetően meghatározza.

Az i-WIND szélgenerátorok lapátjai a vízcseppre emlékeztető keresztmetszetükkel egyik oldalukkal belekapaszkodnak, míg másik oldalukkal belesímulnak a szélbe. Kifejlesztésük több évtized kutatását és tudását süríti egy optimális formába és méretezésbe.

Talán ennél is nagyobb mértékben befolyásolja a szélgenerátor hatásfokát a generátor felépítése. Ez a részegység a vezérlés „szíve”.

A generátor alakítja a forgó mozgási energiát elektromos feszültséggé ill. elektromos árammá.
Az alapelv több mint egy évszázada ismert, de az elmúlt 50 évben alig változott a generátorok felépítése. A gyártók jellemzően még ma is a ’60-as évek elektrotechnikai tankönyveiben látható felépítésű generátorokat gyártanak, természetesen azok sokadik generációját.

Az i-WIND szélerőművek generátora is ismert fizikai elveken alapul, ám ismereteink szerint minden más, eddig készült generátornál hatékonyabbak, különösen alacsony fordulaszámon.

A kontinensek belsejében, így hazánkban is jellemző, hogy a szél nem egyenletesen fúj, iránya és sebessége is gyakran változik. Ezért a szélgenerátor vezérlésének képesnek kell lennie arra, hogy a hálózati váltakozó feszültségű áram frekvenciájával azonos frekvenciájú és azzal mindenkor szinkronban lévő áramot legyen képes betáplálni a hálózatba. Az i-WIND vezérlése képes erre, így a változó szélből is minden csepp energiát képes kinyerni.

A kitűnő rotor, a forradalmi felépítésű generátor és az intelligens vezérlés együttese teszi lehetővé, hogy az i-WIND kis szélerőművek teljesítsék a háztartási méretű erőművekkel szemben támasztott műszaki, gazdaságossági és tartóssági követelményeket.

Kijelenthetjük, hogy jelenleg nem ismerünk olyan készüléket, amelynek technikai jellemzői elérnék vagy megközelítenék az i-WIND kis szélerőművek paramétereit.

Egy ilyen lehetőség mellett Ön sem mehet el szótlanul!

Ez gyermekeink jövője, a jövő energiája!

Írjon nekünk e-mailt!!!

Cím:
2724 Újlengyel, Petőfi u. 48.
Levelezési cím:
2724 Újlengyel, Petőfi u. 48.
Mobil:
+36-20-404-8250
Email cím:
info@iwinds.eu
Web:
www.iwinds.eu